Geplaatst door & de categorie Portfolio, Timmerman Amsterdam en Amstelveen, Timmerwerk, Verbouwing.

Afdak maken Amsterdam en Amstelveen


Wil je een afdak laten maken in Amsterdam of Amstelveen? Alderbouw is de partner die je voor deze klus zoekt. Wij hebben jarenlange ervaring op dit gebied en kunnen je binnen afzienbare tijd van dienst zijn. Neem contact met ons op en wij sturen je spoedig een voorstel.

De structuur van een afdak of overkapping


Bij het plaatsen van een afdak komt meer kijken dan je wellicht denkt. Dit uiteraard afhankelijk van je wensen. Zo is een vierkanten overkapping voor je terras makkelijker te realiseren dan een overkapping of afdak met bogen. Het realiseren van een afdak begint uiteraard met de afmetingen. Houdt bij het plaatsen van de palen rekening met de diepte van de plaatsing. Aan de muurzijde is dit in de regel wat meer aan de oppervlakte dan aan de kant van de vrije ruimte. De ondergrond is daarbij uiteraard van belang. Idealiter heb je een betonnen ondergrond die vrij is van vocht. Let dus op de weersomstandigheden. Je zal bij het aanleggen liggers moeten bevestigen met verbindingshoeken. Reken daarvoor ook de nodige centimers. Uiteraard zijn de afmetingen afhankelijk van je wensen en de beschikbare ruimte voor je afdak.

Voor welk type afdak kiezen?


Een afdak kan met verschillende materialen gerealiseerd worden. Polycarbonaat is zeer populair, omdat het redelijk resistent is tegen diverse weersomstandigheden en door de doorschijnende laag optimaal gebruik maakt van de zon. Ook houten afdaken zijn zeer populair, bijvoorbeeld in aanbouw op een schuur of garage. Daarnaast zijn er vele andere variaties, denk aan het gebruik van dakpannen in aanbouw op je woning, glas voor een terras of golfplaten voor een simpele beschutting om je apparatuur te stallen. Om de juiste keuze te maken is het verstandig om te overleggen met een professional op het gebied van afdakken plaatsen.

Neem contact op om je afdak te laten maken


Alderbouw is professional op het gebied van afdakken en overkappingen plaatsen. We helpen je dan ook graag om de juiste keuze te maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een deskundig advies voor iedere wens.

Leave a Reply

  • (will not be published)

    Wilt u meer weten over Alderbouw?