Geplaatst door & de categorie Electra en loodgieterswerk, Hang- en sluitwerk, Herstelwerk, Isolatie en duurzaamheid, Onderhoud, Renovatie.

Wanneer je als woningbouwvereniging, woningcorporatie of Vereniging van Eigenaren (VvE) op zoek bent naar een betrouwbare en professionele partner voor (structurele) onderhoudswerkzaamheden, reparaties of volledige renovatie, dan ben je bij Klussenbedrijf Alderbouw aan het juiste adres.

Over Klussenbedrijf Alderbouw

Klussenbedrijf Alderbouw heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van kwalitatieve reparatie-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden – voor zowel particulieren als bedrijven, corporaties en organisaties. Door een persoonlijke benadering en een uitgebreid netwerk van experts – waaronder loodgieters, elektriciens, tegelzetters, dakdekkers, en stukadoors – weten we elke klus te klaren.

Kleine en grote reparaties

Waar geleefd wordt, gaat wel eens wat stuk. Ook woningbouwverengingen krijgen hier mee te maken. Hoewel sommige reparaties en onderhoudswerkzaamheden voor rekening van de huurder komen, ligt er voor andere reparatieverzoeken ook een verantwoordelijkheid bij de woningbouwvereniging of de VvE. Dit is veelal het geval wanneer er sprake is van gemeenschappelijke voorzieningen. Het indienen van deze verzoeken door de huurder(s) is bij verschillende corporaties op een andere manier ingericht. Voor woningbouwverenigingen is het van belang om adequaat te reageren op dergelijke verzoeken. Wanneer je als corporatie een betrouwbaar klussenbedrijf ‘achter de hand hebt’, kunnen (kleine) reparaties snel worden uitgevoerd en behoud je de tevredenheid van de huurders.

Oplevering van (nieuwe) woningen

Woningbouwverenigingen, -corporaties en VvE’s hebben – in vergelijking met de koophuizenmarkt – vaker te maken met verloop van bewoners. Verhuizingen vinden vaker plaats en huizen wisselen vaker van eigenaar. In veel gevallen wordt vóór oplevering aan de nieuwe huurder de woning geïnspecteerd en achterstallig onderhoud bijgewerkt of reparaties uitgevoerd. Hierdoor kunnen de nieuwe bewoners beginnen aan een goede start in hun nieuwe huurwoning. Vaak gaat het hier om werkzaamheden als het bijwerken van het stucwerk, schilderwerkzaamheden, reparaties aan het plafond of dak of het vervangen van het sanitair en de keuken.

Ook bij het opleveren van nieuwe woningen van een woningbouwverenigingen is het van belang dat de woningen instapklaar zijn. Voor de opleveringswerkzaamheden met betrekking tot (nieuwe) woningen ben je bij Klussenbedrijf Alderbouw aan het juiste adres. Wij werken snel en efficiënt en zorgen ervoor dat de woning(en) klaar wordt gemaakt om te worden betrokken. Door ons uitgebreide netwerk van specialisten, kunnen we vrijwel elke klus aannemen. Ook grotere projecten – zoals installatie- of opleverwerkzaamheden voor een volledige wijk of straat – is voor ons geen enkel probleem.

Een greep uit de mogelijkheden wat wij voor je kunnen betekenen:

 • Verwijderen en/of plaatsen van vloeren en vloerbekleding, zoals laminaat, zeil, gietvloer, vloerbedekking etc.
 • Egaliseren van vloeren en herstellen van vloerschade en vloerdelen
 • Stucwerk van muren en wanden
 • Timmerwerkzaamheden, waaronder aftimmeren
 • Inhangen van ramen en deuren
 • Controle, inspectie en reparatie van nutsvoorzieningen
 • Hang- en sluitwerk inspecteren en – indien nodig – vervangen
 • Reparatie en renovatie van keuken(apparatuur)
 • Reparatie en renovatie van het sanitair, zoals kranen, toiletten en douche/bad
 • Algemene beschadigingen repareren
 • Vensterbanken vervangen of repareren
 • Inspectie en reparatie van daken, dakbedekking en plafonds
 • Betegeling repareren en/of vervangen
 • Bestrating van de tuin of oprit vervangen/aanleggen
 • Balkonhek inspecteren en eventueel vervangen

Structureel onderhoud aan woningen van corporaties

Als woningbouwvereniging, woningcorporatie of VvE ben je verplicht om het structurele onderhoud van de woningen/appartementen te verzorgen. Het is belangrijk om hiervoor een meerjarenplanning op te stellen, zodat overzichtelijk wordt gemaakt wanneer welke werkzaamheden plaatsvinden. Bij een eventuele controle is het belangrijk dat je hier inzicht in kunt verschaffen. Over het algemeen gaat groot onderhoud over de buitenzijde van het betreffende pand. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Schilderwerk aan de buitenkant van de woning of het appartementencomplex
 • Vervangen of repareren van kozijnen
 • Onderhoud aan gemeenschappelijke ruimtes, zoals het trappenhuis of de hal
 • Herstel- of vervangingswerkzaamheden m.b.t. daken, dakbedekking en dakgoten
 • Bijwerken van gevel-, metsel- en voegwerk
 • Vervangen of plaatsen van voorzieningen als een gezamenlijke ketel of leidingwerk

Klussenbedrijf Alderbouw is een betrouwbare partner voor structurele onderhoudswerkzaamheden en wij gaan graag met jou de samenwerking aan. We bieden de mogelijkheid om samen een planning te maken, zodat voor beide partijen duidelijk en overzichtelijk is welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd. Mochten er gedurende onze samenwerkingsperiode plannen wijzigen, dan is dat geen enkel probleem. Wij zijn daarin zeer flexibel. Vele onderhoudswerkzaamheden zullen wij zelfstandig kunnen uitvoeren, maar mocht dat niet het geval zijn, dan beschikken wij over een uitgebreid netwerk van specialisten die ons met specialistische klussen kunnen ondersteunen. Uiteraard zullen we dit altijd in overleg bepalen en nemen wij de volledige verantwoordelijkheid.

Klussenbedrijf Alderbouw | Meer Informatie & Contact

Wil je meer informatie over een (structurele) samenwerking met Klussenbedrijf Alderbouw? Heb je een vraag over een specifieke klus? Of wil je graag weten wat wij kunnen betekenen voor jouw woningbouwvereniging, woningcorporatie of VvE? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op via 06-33224800 of per e-mail via [email protected]. Ook is het mogelijk om direct een offerte op te vragen. Gebruik hiervoor het contactformulier op de website van Klussenbedrijf Alderbouw.

Leave a Reply

 • (will not be published)

  Wilt u meer weten over Alderbouw?