Geplaatst door & de categorie Inbouw- en balkonkasten, Portfolio.

Balkonkasten Amsterdam en Amstelveen


Woon je in Amsterdam of Amstelveen en heb je een balkon of dakterras? Dan is het handig om een balkonkast te plaatsen. Alderbouw helpt je graag bij het realiseren van balkonkasten in Amsterdam of Amstelveen. Je hebt dan extra bergruimte op een locatie waar je anders niet zo snel gebruik van de ruimte maakt. Balkonkasten nemen weinig ruimte in en zeker in omgeving Amsterdam en Amstelveen is het handig om al je beschikbare ruimte te kunnen benutten en comfortabel te wonen. Heb je een oudere woning? Dan staat je cv-ketel mogelijk op het balkon. In dat geval kun je voor een balkonkast kiezen om deze netjes weg te werken en bovendien te beschermen tegen regen, vorst en kou.

Balkonkasten plaatsen voor ieder balkontype


Balkonkasten plaatsen is niet alleen praktisch, het is ook mooi om naar te kijken. Balkonkasten zijn er in allerlei soorten en maten. Uiteraard kun je ook je eigen balkonkast designen, zodat je een optimale sfeer creëert op je balkon of dakterras. Denk daarbij niet alleen aan de vormgeving, maar ook aan de afmetingen, de kleur, eventuele plaatsing van planken, de draairichting, het type slot en de kwaliteit van het materiaal.

Balkonkasten: welk materiaal is geschikt?


Balkonkasten worden vaak gemaakt van kunststof laminaat of hout. Bedenk van te voren goed waar je de balkonkast voor wilt gebruiken. Zo kun je de balkonkast uitrusten met een vorstbegrenzer of extra isolatie. Voor de opslag van sommige artikelen is dit zeer wenselijk, zeker in de winter. Kijk ook naar de duurzaamheid van balkonkasten. Een houten balkonkast gaat doorgaans langer mee dan een balkonkast van laminaat. Daarbij is uiteraard wel een verschil in type houtsoort aan te brengen. Ook wil je het hout goed onderhouden, zodat je geen last krijgt van schimmel en vocht. Advies inwinnen over wat voor balkonkasten je praktisch het beste kunt gebruiken, is daarom aan te raden.

Neem contact op voor het plaatsen van balkonkasten


Wij leveren al jaren lang balkonkasten op maat in Amsterdam en Amstelveen. Wij hebben ervaring met de aanleg van balkonkasten voor ieder type balkon of terras en we kunnen deze geheel naar je wensen designen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

4 Responses to “Balkonkasten Amsterdam en Amstelveen”

 1. jeannette elsenburg

  Goedemorgen, wij zouden graag 3 balkonkasten willen laten maken. 2 voor op ons balkon en 1 voor het dakterras. Kunnen jullie een offerte maken? Hartelijk dank alvast!

  Beantwoorden
 2. Carina van Eck

  Grag zouden we een balkonkast op 1-hoog laten maken met afmeting 80 cm breed, 90 cm diep en 300 cm hoog.

  graag krijgen we een offerte met opties en prijzen. hartelijk dank alvast. Met vriendelijke groet, Carina van Eck

  Beantwoorden

Leave a Reply

 • (will not be published)

  Wilt u meer weten over Alderbouw?