Geplaatst door & de categorie Hang- en sluitwerk, Herstelwerk, Onderhoud, Portfolio, Renovatie, Timmerman Amsterdam en Amstelveen, Timmerwerk.

Deur laten inhangen?

Er komt een tijd dat deuren in je woning aan vervanging nodig zijn. Het is dan wel zaak dat je een nieuwe deur goed in de deurpost past en goed is afgestemd op de omgeving waarin deze geplaatst gaat worden. Qua design is het dus ook belangrijk dat je een juiste deur inhangt. Er zijn verscheidene stappen die je in acht moet nemen voor het laten inhangen van een deur. Je wilt uiteraard niet dat de deur scheef gaat hangen of uiteindelijk toch niet geschikt blijkt. Maar hoe kun je nu precies een deur laten inhangen? De specialisten bij Alertbouw.nl leggen dit graag voor je uit.

Aan vervanging toe

Zeker in oudere huizen, ook als je in Amsterdam of Amstelveen woont, kan het wenselijk zijn om nieuwe deuren te plaatsen in je woning. Ook als je een nieuwbouwwoning betrekt en de voorkeur geeft aan ander type deuren, bijvoorbeeld met glas, krijg je te maken met het inhangen van deuren. De bestaande deuren zullen dan worden verwijderd en nieuwe deuren komen ervoor in de plaats. Er komt nog wel wat bij kijken, echter, om de nieuwe deuren geschikt te krijgen voor de nieuwe omgeving.

Benodigdheden voor een deur laten inhangen

Naast een nieuwe deur heb je nog enkele andere bijkomstige benodigdheden nodig, zodat de deur ook goed geplaatst kan worden. Denk hierbij aan gereedschap, zoals handgereedschap. Een belangrijk onderdeel hiervan is scherpe beitels, een hamer, een schaaf en scharnieren. Mogelijk heb je ook een handcirkelzaag nodig, wanneer de deur veel te groot blijkt voor de deurpost waarin deze zal worden geplaats. Zo kun je deze op maat maken en daarna in de deurpost inhangen.

Stappen voor inhangen deur

Je begint voor het inhangen van een deur uiteraard met het opmeten van het kozijn. Vervolgens kan de deur op maat worden gemaakt. Daarna plaats je de scharnieren in het kozijn en zet je de scharnieren over op de deur. Dit maakt het mogelijk om de deur erin te hangen en ten slotte bevestig je de deurklink. Dit kan een nieuwe zijn of je kunt ervoor kiezen om de deurklink van de oude deur over te zetten. De specialisten bij Alertbouw.nl zijn ervaren en nemen graag het inhangen van de deur voor je uit handen.

Leave a Reply

  • (will not be published)

    Wilt u meer weten over Alderbouw?