Geplaatst door & de categorie Inbouw- en balkonkasten, Onderhoud.

Heb je last van ruimtegebrek, doordat je bijvoorbeeld in een klein appartement, grachtenpand of flatgebouw woont? Maar beschik je wel over een balkon? Dan hebben we wellicht de perfecte oplossing voor je. Er zijn namelijk verschillende manieren om meer (opslag)ruimte te creëren op het balkon; denk bijvoorbeeld eens aan multifunctioneel terrasmeubilair waar je je spullen in of onder kunt opbergen, een stellage aan de muur, wandplanken, een opbergkist voor tuinspullen en -gereedschap, een nis in de muur of… kies voor de installatie van een balkonkast.

Een balkonkast als oplossing voor ruimtegebrek

Een balkonkast is een perfecte oplossing voor woningen of panden met weinig ruimte binnenshuis. Daarnaast draagt een mooie balkonkast ook bij aan de uitstraling van je balkon. Laat het de eyecatcher van je balkon worden!

Sommige balkons beschikken al over een (verouderde) balkonkast, maar ook wanneer dit niet het geval is, is het vaak niet lastig om er een te plaatsen. De echte doe-het-zelver gaat natuurlijk zelf aan de slag met het plaatsen van een balkonkast, maar houd er rekening mee dat er verschillende belangrijke factoren een rol spelen. De materialen die worden gebruikt, moeten namelijk geschikt zijn voor buitentemperaturen en verschillende weersomstandigheden. Wil je verzekerd zijn van een degelijke en robuuste balkonkast waar je jarenlang plezier van zult hebben? Kies dan voor de installatie van een balkonkast door een vakman. Klussenbedrijf Alderbouw heeft ruime ervaring in het (de)monteren, plaatsen en vervaardigen van balkonkasten.

Klassieke balkonkast door Klussenbedrijf Alderbouw

Door de jaren heen hebben we al verschillende klanten mogen helpen met het ontwerp en de installatie van een klassieke balkonkast. We maken hierbij gebruik van klassiek timmerwerk in combinatie met diverse lijstwerken en kraaldelen van verschillende houtsoorten en in diverse kleuren. We streven ernaar om volledig tegemoet te komen aan jouw wensen en behoeften. Verschillende vakken? Meerdere planken? Uitschuifbare delen? Een bepaalde soort deur? Het bevestigen van hang- en sluitwerk of misschien wel een bijzondere deurknop? Een fris kleurtje? Geen probleem bij Klussenbedrijf Alderbouw! En we sluiten de klus pas af als jij tevreden bent met het resultaat.

Balkonkasten | Voorbeelden

Voor een huishouden met een klein appartement maakten we bijvoorbeeld twee balkonkasten in klassiek wit – helemaal in stijl met het design van de woning en het balkon. Een resultaat om trots op te zijn. Bekijk hier de bouwtekening en het resultaat van de klassieke balkonkast.

Een ander voorbeeld is de klassieke Amsterdamse balkonkast die we maakten voor een familie wonend in een oud grachtenpand. Zij kozen voor een bruine uitvoering met legplanken en -vakken voor een uitbreiding van de opslagruimte. Het klassieke infreeswerk is volledig in stijl met de buitenzijde van de woning. Bekijk hier het resultaat van de inbouw balkonkast.

Wat kost het ontwerpen en plaatsen van een (klassieke) balkonkast?

Elk balkon is anders, zo ook elke balkonkast. Factoren als wensen en behoeften, omvang, inhoud en type van de kast en het materiaalgebruik zijn van invloed op de kosten voor het ontwikkelen en plaatsen van een balkonkast. Daarnaast zijn er ook nog eventuele bijkomende kosten voor bijvoorbeeld (nieuw) hang- en sluitwerk, deurknoppen, afwerking etc. In de ontwerpfase bespreken we je wensen en het beschikbare budget, en kunnen we je op basis daarvan een passend aanbod geven.

Voor meer informatie en details over het plaatsen van een (klassieke) balkonkast, kun je een vrijblijvende offerte aanvragen bij Klussenbedrijf Alderbouw.

Geef uw balkon een speelse uitstraling met een speciale opbergkist die bruist van kleur en karakter. Het is belangrijk om een ​​materiaal te kiezen dat de tand des tijds doorstaat in een buitenomgeving. Hout, rotan, vlechtwerk, aluminium, roestvrij staal, metaal, smeedijzer en gietijzer zijn enkele materialen die het Indiase klimaat kunnen doorstaan, hoewel ze elk een zekere mate van onderhoud nodig hebben.

Leave a Reply

  • (will not be published)

    Wilt u meer weten over Alderbouw?