Geplaatst door & de categorie Hang- en sluitwerk, Herstelwerk, Onderhoud, Portfolio, Timmerman Amsterdam en Amstelveen.

Kozijnen plaatsen Amsterdam en Amstelveen


Wil je nieuwe kozijnen plaatsen in omgeving Amsterdam en Amstelveen, maar weet je niet waar je terecht kunt? Vraag je je bovendien af waar je allemaal rekening mee dient te houden? Het plaatsen van kozijnen is een secuur klusje dat vaak beter uitbesteed kan worden. In Amsterdam en Amstelveen is het kozijnen plaatsen door Alderbouw zo geregeld.

Kozijnen plaatsen: ga voor duurzaam materiaal


Kozijnen worden vaak van kunsstof en hout gemaakt. Het is aan te raden om voor gecertificeerde kozijnen te kiezen, omdat je zo een langere levensduur hebt en bovendien goed bezig bent voor het milieu. Kozijnen kunnen verschillende keurmerken hebben. Denk aan het FSC-keurmerk voor duurzaam hout. Daarnaast bestaat het VKG-keurmerk dat je ervan verzekerd dat je een goed product koopt als consument. Het KOMO-certificaat geeft aan dat je kozijnen plaatst die voldoen aan de het bouwstoffenbesluite en dus niet zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Kijk naar deze keurmerken, voordat je je definitieve keuze maakt.

Kozijnen plaatsen: nare verrassingen


Bij de aanleg van kozijnen krijg je met veel zaken te maken. Ten eerste wil je de juiste afmetingen hebben. Je moet hiervoor extra ruimte aan de zijkanten laten, doorgaans 1cm, en in het geval van een raamdorpel nog eens 2cm extra berekenen. Het plaatsen van kozijnen is precisiewerk en het is dan ook belangrijk dat het aantal cm´s klopt. Daarnaast heb je bij het plaatsen van kozijnen te maken met glaswerk. Indien je je oude kozijnen vervangt, dien je zeer voorzichtig te zijn bij het verwijderen. Het glaswerk kan immers inscheuren bij het beitelen of zagen. Het is verstandig om daarbij met stelkozijnen te werken. Kijk of het geheel goed geïsoleerd is en zorg dat het geheel waterpas wordt opgebouwd. Dit alles vereist vakmanschap. Ben je niet thuis in het plaatsen van kozijnen? Laat het dan liever over aan een vakman van Alderbouw.

Neem contact op voor plaatsing van kozijnen


Voor ieder type woning kunnen wij kozijnen op maat leveren in de gewenste materialen en kleur. Of het nu om nieuwbouw gaat of vervanging van je oude kozijnen. Ook bij kozijnrot en het tochtvrij maken van uw kozijnen kunnen wij je een oplossing bieden. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor jouw woning.

Leave a Reply

  • (will not be published)

    Wilt u meer weten over Alderbouw?