Geplaatst door & de categorie Herstelwerk, Portfolio, Timmerman Amsterdam en Amstelveen, Verbouwing.

Metselen Amsterdam en Amstelveen


Een muurtje metselen zo gepiept? Dat zou je misschien denken, maar in de praktijk valt dat vaak nog behoorlijk tegen. Alderbouw is bekwaam op dit gebied en helpt je graag verder. Een muur is de basis van een stevig huis of welk bouwwerk dan ook. Je wilt er zeker van zijn dat dit veilig en stevig in elkaar zit. Daarnaast wil je een mooi resultaat, zonder klonteren of scheve stukken. Bovendien heb je ook nog te maken met het aanmaken en gebruiken van beton. Dit kan voor een leek een behoorlijke opgave zijn. Kies voor een bedrijf als Alderbouw met ervaring op het gebied van metselen in Amsterdam en Amstelveen, zodat je met een gerust hart kunt wonen!

Metselen in structuren


Wanneer je een muur wilt metselen, is het van groot belang dat deze stevig is. Daarom wordt er altijd gekozen voor een metselstructuur waarbij een zekere mate van inspringing is, zodat de stenen niet recht op elkaar liggen. Je hebt verschillende manieren om een muur te metselen. Denk aan een steensverband, een halfsteensverband, een wildverband of een vlaamsverband. Welk verband je kiest, kun je samen met de specialist afstemmen.

Metselen: recht toe recht aan


Bij metselen is het niet alleen belangrijk dat de muur stevig staat, je wilt ook dat de muur recht is. Dit is nog niet zo evident als het lijkt. Het waterpas stellen van een muur is met name afhankelijk van de plaatsing van de metselprofielen. Deze plaats je in de hoeken van het bouwwerk en dienen uiteraard waterpas te staan voor een kaarsrecht resultaat. Ook dit laat je vaak beter aan een specialist over, zeker als je zelf twee linkerhanden hebt.

Neem contact op voor metselwerkzaamheden in Amstelveen of Amsterdam


Een muur metselen kan op een aantal manieren. Welke manier gekozen wordt, is afhankelijk van het doel. Daarnaast speelt ook je eigen smaak een rol. Zo kun je ervoor kiezen om andere stenen te plaatsen dan de standaard baksteen. Bovendien kun je ook een andere kleur steen kiezen dan die de meeste huizen hebben. Welke wensen je ook hebt, wij helpen je graag op weg. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie te bespreken.

Leave a Reply

  • (will not be published)

    Wilt u meer weten over Alderbouw?