Geplaatst door & de categorie Portfolio, Timmerman Amsterdam en Amstelveen, Verbouwing.

Stukadoren Amsterdam en Amstelveen


Wil je een muur schilderen of behangen, maar is het oppervlakte niet glad? Dan is het belangrijk om de muur te stukadoren, of te stucen, zoals dat ook heet. Ook wanneer je een speciaal effect wilt bereiken, bijvoorbeeld voor je plafond, kan het een goed idee te zijn om te kiezen voor het stukadoren ervan, in plaats van verf of behang. Een specialist op het gebied van stukadoren in Amsterdam en Amstelveen is Alderbouw.

Stukadoren: hoe werkt het?


Kijk bij het stukadoren van je woning in Amsterdam of Amstelveen ten eerste naar de oppervlakte van de wand. Deze dient vochtvrij te zijn. Test of dit het geval is. Als de wand veel vocht absorbeert, is het noodzaak om deze te behandelen met een voorstrijk, zoals Stuc-primer, Isokontakt of Betokontakt. Daarna maak je gipsmortel aan. Houdt er rekening mee dat dit niet lang houdbaar is en begin dan ook direct met het bewerken van het oppervlak. Smeer daarbij in vloeiende bewegingen om klonteringen en dergelijke te voorkomen en dit te reien. Na het reien volgt het messen en het sponzen van de stuclaag, waarna het moet drogen en mogelijk nog worden afgewerkt.

Stukadoren: vakmanschap


Het is vaak beter om de procedure aan een specialist op het gebied van stukadoren over te laten. Er komt namelijk nog meer bij kijken, zoals het wegwerken van scheuren en het afwerken van de hoeken. Breng je na de stuclaag geen behang of verf aan, dan is het uitermate belangrijk om een netjes afgewerkte laag te realiseren. Je kunt daarbij ook kiezen voor speciale effecten, bijvoorbeeld door het stukadoren in rondingen aan te brengen voor mooie figuren.

Neem contact op voor het stukadoren van je woning


Heb je speciale wensen op het gebied van stukadoren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat. Wij doen je desgewenst een offerte toekomen die speciaal voor jouw situatie is samengesteld. Zo ben je er zeker van dat je vakmanschap voor een goede prijs ontvang van ons bedrijf dat jarenlange ervaring heeft op dit gebied en gevestigd is in Amstelveen, nabij Amsterdam. Je hoeft dan ook niet ver te zoeken voor maatwerk kwaliteit!

Leave a Reply

  • (will not be published)

    Wilt u meer weten over Alderbouw?