Geplaatst door & de categorie Portfolio, Timmerwerk.

Tuinschermen plaatsen Amsterdam en Amstelveen


Amsterdam en Amstelveen zijn dichtbevolkte steden. Het is fijn als je in de stad je eigen plekje kunt creëren, waar je de nodige privacy hebt. Het plaatsen van tuinschermen kan je net dat stukje comfort geven. Tuinschermen zijn in drukke steden als Amsterdam en Amstelveen uiteraard ook gewenst als je huisdieren of kleine kinderen hebt, zodat ze niet zo maar de drukke straat op kunnen gaan. Overweeg je om tuinschermen aan te schaffen, maar weet je nog niet zo goed waar te beginnen? Alderbouw is je graag van dienst.

Weer of geen weer? Tuinschermen voor ieder weertype


In ons koude kikkerland is het belangrijk om goed na te denken over het materiaal waarvan je tuinschermen gemaakt zijn. Kies je voor hout, gaas of kunststof bijvoorbeeld? Dit heeft niet alleen met het weer te maken, maar uiteraard ook met je smaak en stijl, de veiligheid en het onderhoud. Kies bij houten tuinschermen bijvoorbeeld voor een geïmpregneerde variant. Ga voor hout met het FSC-keurmerk als je milieubewust wilt kiezen. Daarnaast heb je talloze variaties in houtsoorten. Past bijvoorbeeld hardhout, kokos of composiet beter bij je wensen? En wil je volledige privacy of wil je dat men je tuin deels kan bewonderen? Ga je daarnaast voor een rechte of ronde variant, of kies je iets speciaals, zoals tuinschermen in waaiervorm? Om een weloverwogen keuze te maken, is het verstandig om te overleggen met een specialist.

Tuinschermen en onderhoud


Sommige tuinschermen vereisen onderhoud. Anderen zijn wat makkelijker. Composiet tuinschermen zijn bijvoorbeeld volledig vrij van onderhoud, net als schermen van gaas. Ga je echter voor een bepaalde houtsoort, dan wil je deze uiteraard beschermen tegen alle weersomstandigheden. In dat  geval is een beetje extra aandacht van belang. De duurzaamheid van de tuinschermen hangt mede af van de keuze die je maakt. Een hardhouten tuinscherm kan bijvoorbeeld wel 20 tot 25 jaar meegaan, terwijl een scherm van grenen of vuren slechts 10 tot 15 jaar meegaat en naaldhout slechts 5 tot 15 jaar. Dit alles uiteraard ook afhankelijk van het onderhoud dat je eraan pleegt. Denk hier dan ook goed over na bij de aanschaf van je tuinschermen.

Neem contact op voor het plaatsen van tuinschermen


Wil je een deskundig advies over het plaatsen van tuinschermen in omgeving Amsterdam en Amstelveen? Neem dan contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van plaatsing van tuinschermen en helpen je dan ook graag bij het maken van de juiste keuze.

Leave a Reply

  • (will not be published)

    Wilt u meer weten over Alderbouw?