Geplaatst door & de categorie Electra en loodgieterswerk, Hang- en sluitwerk, Herstelwerk, Timmerwerk, Verbouwing.

Is het kleinste kamertje in huis – het toilet – aan een opknapbeurt toe? Dan ben je bij Klussenbedrijf Alderbouw aan het juiste adres voor een (complete) renovatie van de wc. Er kunnen diverse redenen zijn waarom je het toilet zou willen renoveren; jullie hebben bijvoorbeeld net een nieuwe woning gekocht en willen een fris en schoon toilet plaatsen, de huidige wc is verouderd, voldoet niet meer aan de hedendaagse techniek of vertoont gebreken. Ook kan het zijn dat je de toiletruimte gebruiksvriendelijker wilt maken of dat er aanpassingen nodig zijn vanwege fysieke klachten. Een verhoogd toilet of een andere indeling van de ruimte kan dan uitkomst bieden. Maar misschien wil je ook wel gewoon je wc een nieuwe stijl en uitstraling geven, passend bij de inrichting en het ontwerp van de volledige woning. Je brengt immers best veel tijd door in het kleinste kamertje.

Waar je ook precies naar op zoek bent of wat je wensen voor de renovatie van het toilet ook zijn, Klussenbedrijf Alderbouw helpt je graag met de verbouwing, vernieuwing of renovatie van je wc. Wij zorgen ervoor dat het vernieuwde toilet volledig aansluit bij jouw wensen en behoeften – van het ontwerp tot de uitvoering en afwerking.

WC Renovatie | Ontwerp, Voorbereiding & Uitvoering

Alvorens we aan de slag gaan met de renovatie van de wc, bespreken we eerst uitgebreid en tot in detail jouw wensen en behoeften. Wij hebben al vele huishoudens mogen helpen aan een nieuwe toiletruime – van het plaatsen van enkel een nieuwe toiletpot tot een renovatie van de volledige ruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos… Wil je bijvoorbeeld een hangend of verhoogd toilet? De toiletpot op een andere plek in de ruimte? Een fonteinkraantje in de toiletruimte? Een nieuwe vloer of betegeling van de ruimte? Of misschien wel een urinoir? Geen probleem! Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Wanneer het project duidelijk is, gaan we aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen en afvoeren van de oude toiletpot, het uitvoeren van reparaties die nodig zijn voor de installatie van de nieuwe wc en het inschakelen van (externe) vakspecialisten voor eventuele werkzaamheden m.b.t. bedrading, loodgieten, tegelzetten en stukadoorwerk. We beschikken over een uitgebreid netwerk van experts en weten altijd een geschikte en professionele partner te vinden. Vervolgens gaan we aan de slag met de uitvoering van de werkzaamheden.

Toilet Renovatie | Mogelijkheden

Heb je nog een traditionele toiletpot en wil je graag een hangend toilet? Of is de betegeling van de toiletruimte aan vervanging toe? Wil je graag een andere indeling of een frissere uitstraling? Alle denkbare mogelijkheden voor wc renovatie kunnen door ons worden uitgevoerd. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Een toilet(pot) verwijderen en/of plaatsen
 • De volledige toiletruimte slopen en renoveren
 • Een waterfonteintje verwijderen en/of plaatsen
 • Leidingwerk aanpassen
 • Een nieuwe toiletdeur plaatsen
 • Wand- en vloertegels verwijderen en plaatsen
 • Toiletvloer egaliseren
 • Aan- en afvoer van water aanleggen, verplaatsen, inspecteren of repareren
 • Plafond verlagen of verhogen
 • Stucwerk
 • Verwarming plaatsen / radiator (de)monteren
 • Accessoires plaatsen of bevestigen, bijvoorbeeld een toiletrolhouder of toiletborstelhouder
 • Kitwerk
 • En meer…

Bekijk hier een voorbeeld van een onlangs uitgevoerde klus m.b.t. wc renovatie; het plaatsen van een nieuw Villeroy & Boch toilet met waterbesparend en duurzaam dual flush systeem.

Wat kost een wc renovatie?

Elke verbouwing/renovatie van een wc is anders. Factoren als wensen en behoeften, oppervlakte van de toiletruimte, materiaalgebruik en de concreet uit te voeren werkzaamheden zijn van invloed op de kosten van de renovatie. Daarnaast zijn er ook nog eventuele bijkomende kosten voor (nieuw) sanitair, zoals een nieuwe toiletpot of een nieuwe wasbak. In de ontwerpfase bespreken we je wensen en het beschikbare budget, en kunnen we je op basis daarvan een passend aanbod geven.

Voor meer informatie en details over de kosten van een wc renovatie, kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.

Leave a Reply

 • (will not be published)

  Wilt u meer weten over Alderbouw?